Projekt "Interkulturell matchmaking"
 
 
KILOWATT står för projektledningen i det EU-finansierade projektet "Interkulturell matchmaking" som drivs i samarbete med Malmö stad och Företagarna Skåne.

Syftet med projektet är att skapa mötesplatser för företagare med utländsk bakgrund i Sverige. Enkelt uttryckt, företagare med utländsk bakgrund möter svenska företagare för att utveckla kontakter och affärer.

Projektet kommer att anordna 8 seminarier med inslag av "matchmaking" under en två-årsperiod. Seminarierna kommer att ligga kvällstid mellan ca 19.00-22.00 och varje gång beröra ca 25 personer.

Målet är att under de två åren nå 200 företagare och att det som resultat av arbetet ska bildas tio nya framgångsrika nätverk av företagare i Malmö med omnejd.

Det är allmänt känt att det finns svårigheter för företagare med utländsk bakgrund att "komma in" och medverka i etablerade affärsnätverk. Projektet fokuserar speciellt på dessa svårigheter och kommer att lägga ner ett stort arbete på att säkerställa rekryteringen till seminarierna som ska leda fram till förtroendefulla och varaktiga kontakter mellan företagare och andra intressenter.

Förväntan är också att det ska vitalisera och utveckla det lokala och regionala näringslivet. Erfarenheterna av projektet kommer att fortlöpande dokumenteras och kommuniceras på KILOWATTs hemsida.

Det första seminariet planeras till augusti-september.

Vill du veta mera, kontakta Sverker Hagman:
E-post: sverker.hagman@kilowattone.se
Mobiltelefon: 073-569 70 39 eller använd vårt Kontaktformulär

 
  Tillbaka till Nyheter »